Binsearch en Nzbindex alternatieven

In dit artikel laten we je kennismaken met enkele alternatieven voor Binsearch en Nzbindex. Er zijn namelijk andere handige manieren om te zoeken naar NZB bestanden. Wellicht vind je deze manieren handiger om op zoek te gaan naar toffe downloads.

NZB zoekmachine Binsearch

Binsearch is de grootste en meest gebruikte NZB zoekmachine. Dagelijks wordt de NZB zoekmachine wereldwijd door miljoenen mensen gebruikt. Dit is niet zonder reden. Binsearch heeft namelijk groot aantal voordelen ten opzichte van andere NZB search engines.

De retentie is goed. Zo is het mogelijk om te zoeken naar NZB bestanden die meer dan 8 jaar oud zijn. De meeste payservers kunnen deze bestanden niet eens downloaden, maar er kan dus wel naar gezocht worden.

Een ander groot voordeel is dat gebruikers kunnen zien of bestanden compleet zijn en er voldoende Par bestanden zijn gepost. Daarnaast waarschuwt Binsearch ook als een bestand beveiligd is met een wachtwoord. Het is namelijk vervelend om hier achter te komen als het bestand net gedownload is.

Het is mogelijk om alle bestaande nieuwsgroepen zeer gericht te doorzoeken via de “advanced nzb search” optie, waardoor een hoop overbodige bestanden niet worden weergegeven tussen de zoekresultaten.

Nzbindex als NZB zoekmachine

Een goed alternatief voor Binsearch is Nzbindex. Deze NZB zoekmachine heeft een uitstekende NZB search en lijkt in veel opzichten op Binsearch.

De retentie van Nzbindex is gemiddeld 5 jaar. Een voordeel is dat de gebruikers van Nzbindex de taal op Nederlands kunnen instellen.

Er zijn vele andere Nzb zoekmachines maar Binsearch en Nzbindex zijn het meest praktisch in gebruik.

Alternatieven voor Binsearch en Nzbindex

Een NZB zoekmachine is handig maar niet altijd even praktisch. Er is niet veel informatie over een post te vinden. En soms is het nu eenmaal handig om te zien wat je nou precies gaat downloaden.

Een beschrijving, extra informatie over de kwaliteit, links met meer informatie, een afbeelding en reacties van andere downloaders kunnen praktisch zijn. Als je deze informatie niet hebt ben je eigenlijk blind iets aan het downloaden.

Een kinderfilm kan dan wel eens een actiefilm zijn. Een simpele applicatie blijkt een virus te zijn. Veel mensen downloaden daarom liever niet direct middels NZB zoekmachines.

Newzbin in plaats van Binsearch en Nzbindex

Newzbin is een usenet website die ook als NZB zoekmachine gezien kan worden. Het is een Nederlandse website met een compleet forum en een chatbox. Voor sommige functies moet wel worden betaald, maar Newzbin is ook uitstekend te gebruiken als je niet wilt betalen.

De interface ziet er erg strak en overzichtelijk uit. Aan de linkerkant kun je zoeken naar bepaalde genres, zoals films en series in allerlei formaten. Maar ook kun je zoeken naar muziek, applicaties en vele andere zaken.

Bij de spots is veel informatie te zien. In de rechterbovenhoek is het mogelijk om direct een NZB bestand te downloaden of de complete spot in een keer in SABnzbd te laden.

Nzbserver

Nzbserver lijkt in veel opzichten op Newzbin. Het is makkelijk om te zoeken en er is veel informatie te vinden bij spots. Indien gewenst kan men direct een NZB bestand downloaden.

Ook is het mogelijk de bestanden van de spot eerst op Binsearch te bekijken. In tegenstelling tot Newzbin is het niet mogelijk om je te registeren en ook doneren is niet mogelijk.

Het vreemde van Nzbserver is dat de website op geen enkele manier inkomsten probeert te werven. Hoe ze online weten te blijven is dan ook een raadsel. Nzbserver is overigens gemaakt met Spotweb, een script waarmee iedereen een website zoals Nzbserver kan opzetten. Dat script kun je hier te vinden.

Spotnet als aternatief voor Binsearch en Nzbindex

Tot nu toe hebben wij het alleen gehad over NZB sites. Er zijn echter ook uitstekende programma’s waarmee je nieuwsgroepen kunt doorzoeken. Spotnet is het meest gebruikte programma om te zoeken naar spots.

Waarschijnlijk heeft Spotnet meer gebruikers dan alle NZB websites bij elkaar. Het enorme voordeel van Spotnet is dat het programma na installatie direct gebruikt kan worden om te zoeken en te downloaden.

Spotnet is dus bij uitstek geschikt voor de makkelijke of beginnende downloader. Een nadeel is dat de installatie nogal wat tijd in beslag neemt. Maar daarna werkt spotnet fantastisch!

Andere manieren om nieuwsgroepen te doorzoeken

Natuurlijk zijn er nog veel meer websites en programma’s om nieuwsgroepen te doorzoeken. Helaas verdwijnen sommige usenet websites soms zomaar. Zo is dat ook gebeurd met FTD, ftdonline en place2home.net.

Wij nemen dan ook alleen de grootste en beste websites op als ze langer dan een jaar online zijn.

Eweka Usenet