Usenet free trial

Om te laten zien wat Usenet providers in huis hebben bieden zij vaak een usenet free trial aan. Ofwel een gratis proefperiode om potentiële klanten kennis te laten maken met de Usenet diensten die zij aanbieden.

Dit is een win-winsituatie. Personen die op zoek zijn naar een Usenet provider kunnen namelijk gratis het product uitproberen. Dit is vaak voor een periode van 7 dagen. De Usenet provider heeft er op zijn beurt een potentiële klant bij.

UsenetBucket is een Usenet provider die slechts € 1,- vraagt voor hun proefperiode. We kunnen daarom niet helemaal praten over een usenet free trial. Het voordeel is wel dat je nergens aan vast zit na de proefperiode.

Voor andere Usenet providers geldt veelal een gratis proefperiode van 7 dagen. Let goed op dat je tijdig opzegt indien de Usenet dienst niet helemaal naar wens is. Probeer dan gewoon een trial bij een andere Usenet provider.

Eweka

7 dagen trial

Onbeperkt Mbps

Onbeperkte data

50 Verbindingen

4904 dagen retentie

SSL encryptie

Uitstekende Nederlandstalige klantenservice!

UsenetBucket

2 dagen trial

400 Mbps

Onbeperkte data

25 Verbindingen

1600 dagen retentie

SSL ondersteuning

Na de proefperiode zit je helemaal nergens aan vast!

Pure Usenet

7 dagen trial

Onbeperkt Mbps

Onbeperkte data

20 Verbindingen

4100 dagen retentie

Gratis SSL

Hoge korting bij aanschaf van een jaarabonnement!

Het kiezen van een Usenet free trial

Als je op zoek bent naar een gratis proefperiode, dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden. Uiteraard kun je meerdere Usenet providers uitproberen. Maar het is fijn als je meteen in de goede richting zit.

Zaken waar je rekening kunt houden zijn bijvoorbeeld de duur van de proefperiode, de snelheid en de retentie. Ook de hoeveelheid die je mag downloaden en SSL ondersteuning zijn belangrijke punten. Hieronder gaan we er dieper in.

De duur van de Usenet free trial

Om de Usenet diensten optimaal te testen is de duur van de proefperiode belangrijk. Zo kun je UsenetBucket slechts twee dagen uitproberen. Eweka of Pure Usenet kun je daarentegen zeven dagen lang uitproberen.

Kies je voor UsenetBucket of een andere Usenet provider die een wat kortere periode aanbiedt, plan dit dan goed. Start de proefperiode bijvoorbeeld aan het begin van het weekend, zodat je in het weekend de tijd hebt om flink te downloaden.

De snelheid van een Usenet provider

Snelheid is erg belangrijk als het om downloaden gaat. Heb je de download het liefst binnen no-time in huis? Kies dan voor een Usenet provider met onbeperkte snelheid. Als je geen haast hebt dan volstaat een minder snelle verbinding.

De meeste Usenet providers bieden een onbeperkte snelheid aan. Dat wil zeggen dat het downloaden zo snel als mogelijk gaat. Waar de maximum snelheid ligt is dan afhankelijk van de internetsnelheid die je internetprovider levert.

De retentie

Retentie staat voor de duur dat Usenet providers artikelen archiveren die zijn geplaatst op Usenet. Dit kan mogelijk variëren van groep tot groep. Retentie zegt dus iets over hoelang artikelen beschikbaar blijven op Usenet.

Het is dus mogelijk, bij een goede retentie, om oude tot zeer oude artikelen te vinden en te kunnen downloaden. Een Usenet provider als Eweka biedt een retentie aan van 4.904 dagen. Dit is bijna 13,5 jaar! De retentie van Eweka is dan ook uitzonderlijk goed te noemen.

Hoeveel mag je downloaden tijdens de Usenet free trial?

Niet geheel onbelangrijk is de hoeveelheid data die je mag downloaden tijdens de gratis proefperiode. Veel Usenet providers bieden gelukkig onbeperkte data aan. Op deze manier kun je de trial optimaal benutten.

Iedereen weet dat films, series en software behoorlijk wat schijfruimte in beslag kunnen nemen. Kies daarom niet voor een proefperiode met een beperkte hoeveelheid MB’s. Zorg ervoor dat je de downloads geheel binnen kunt hengelen!

Het aantal verbindingen

Het aantal verbindingen dat een Usenet provider aanbiedt is een factor die de snelheid en stabiliteit van je downloads kan beïnvloeden. Het hebben van een hoger aantal verbindingen zorgt ervoor dat je bestanden sneller en efficiënter kunt downloaden. Dit komt doordat er meer parallelle paden zijn voor de gegevensoverdracht.

Sommige Usenet providers beperken het aantal verbindingen, wat dus invloed kan hebben op de downloadsnelheden als het limiet te laag is. Ben je een fervent downloader? Bezuinig dan niet op het aantal verbindingen!

SSL Encryptie

SSL is de afkorting van Secure Sockets Layer. Het is een cryptografisch protocol die communicatie over het internet beveiligd. SSL beveiligt alle kleine pakketjes die verzonden worden doormiddel van symmetrische cryptografie.

SSL zorg ervoor dat je privacy gewaarborgd blijft. De enige die kan zien wat je downloadt ben jijzelf. In deze tijden is privacy erg belangrijk, daar we steeds meer privacy aan het verliezen zijn. Niemand hoeft te weten wat jij downloadt!