123usenet

123usenet is een Nederlandse Usenet provider die verschillende payservers aanbiedt. Deze provider heeft geen eigen backbone en bieden ook geen gratis proefperiode aan. In dit artikel vertellen wij je meer over 123usenet.

123usenet is duidelijk

De prijzen van de verschillende payservers worden duidelijk aangegeven op de website. Daarnaast is er op de website van 123usenet veel informatie te vinden over downloaden uit usenet nieuwsgroepen. Zo hebben ze een Spotnet, Grabit en Binsearch handleiding.

De prijzen zijn redelijk en de downloadsnelheden zijn ook niet slecht. De downloadsnelheid van hun snelste payserver is 125MB/sec. De retentie is echter niet meer van vandaag. 123usenet heeft een retentie van 900 dagen.

Een gemiddelde Usenet provider heeft een retentie van minimaal 2.000 dagen. Afgezien van deze afknapper staat 123usenet het wel toe dat leden een account delen. Je kunt dus 1 account aanmaken en deze delen met een vriend, familielid of collega.

Ook beweert 123usenet dat je 100% anoniem kunt downloaden. Aangezien SSL ondersteund wordt, is dat inderdaad het geval. De SSL poorten van 123usenet zijn 563 en 443.

Betaling en verlenging

Als je hebt betaald dan weet je dat je nergens aan vastzit. En dat is wel fijn. Je krijgt een payserver en als de betalingstermijn is verlopen dan stopt de service simpelweg. 123usenet doet dus niet aan stilzwijgende automatische verlengingen.

Het is mogelijk om per 1, 3, 6 of 12 maanden een payserver aan te schaffen. Wie kiest voor twaalf maanden krijgt een mooie korting. Betalen kan op vrijwel alle gangbare manieren. Het is alleen niet mogelijk om te betalen middels PayPal.

Conclusie

Qua prijs-kwaliteitverhouding is het een redelijk goede payserver provider. De downloadsnelheden zijn redelijk, de pakketten zijn echter iets te prijzig. Een retentie van 900 dagen is niet slecht maar het beperkt je nogal. Is een bestand drie jaar of langer geleden geüpload, dan kun je dit bestand niet meer downloaden.

Tevens is het spijtig dat 123usenet geen payserver proefperiode aanbiedt. Ook wel trial genoemd. Zo’n proefperiode is een mooie gelegenheid kennis te maken met de service.

De payservers van 123usenet lijken goed samen te werken met Spotnet en andere Usenet programma’s. Daarmee is downloaden geen enkel probleem. Zolang de downloads maar niet te lang geleden geüpload zijn.

Als je geen problemen hebt met de iets wat lage retentie, dan is deze provider het overwegen waard. Ben je geïnteresseerd in de diensten van deze provider? Klik dan hier.

Eweka Usenet